Єврoпeйські стандарти — эмпиризм впровадження в цементній галузі

Вeликим крoкoм у пoдoлaнні інфoрмaційнoгo бaр’єру як в цeмeнтній гaлузі, тaк і в eкoнoміці крaїни зaгaлoм стaлo видaння мeтoдичнoгo пoсібникa Aсoціaцією «Укрцeмeнт» «Єврoпeйські стaндaрти нa цeмeнт: прaктикa впрoвaджeння».

Цeмeнтнa гaлузь oднa з пeршиx нa шляху введення та використання EN (з 01.07.2016 вступають в силу національні стандарти сверху цемент ідентичні європейським), які відрізняються від вітчизняних ДСТУ, проте мають галерея суттєвих переваг як исполнение) економіки країни, так і исполнение) пересічного споживача: нові стандарти дозволяють виготовляти минералит більш широкої номенклатури та з більш прогнозованими показниками якості; українські виробники матимуть змогу брати судьбина в національних та міжнародних тендерах в рівні з іноземними виробниками; виробники бетону матимуть можливість використовувати більшу кількість домішок із зменшенням клінкеру цементного, що в свою чергу зменшить енергетичні витрати в виробництво цементного клінкеру та покращить екологічну ситуацію в країні.

В методичному посібнику описуються головні питання виробництва, споживання та застосування цементів:

• Описання Європейського стандарту EN 197-1, -де розповідається про типи цементів залежно від їх властивостей та способів виготовлення; вимоги прежде якості готового продукту; оцінку відповідності та вказані стандартні позначення цементів. У розділі розповідається для основні складники цементу та наводяться їх позначення.

• Наведені переваги та недоліки Європейських стандартів, досконально описано, як нові норми вплинуть нате якість цементу, адже введення EN малограмотный лише змінить технологію виробництва і способи випробування готового продукту, а й виведе вимоги перед супроводжувальних документів та сертифікатів, що підтверджують якість цементу, сверху принципово новий рівень. Це частково вирішить питання фальсифікату та контрафакту для ринку будівельних матеріалів.

• Корисні поради к споживачів. У розділі описуються прискорені методи визначення типу цементу, що давать разрешение дізнатися ступінь «чистоти» готового продукту та типи домішок, що були застосовані. Подібні експрес-методи базуються получи характеристиці базових властивостей цементу: колір в’яжучого, істинна густина, площа питомої поверхні часток. Також наводиться поняття «відносної міцності»; описується основание побудови графіку «Walz-кривої», що показує зміну відносної міцності в залежності від значення водоцементного відношення. У розділі розповідається относительно терміни тужавлення цементів, що являється одним із головних показників якості цементу, та проблематику бетонування присутствие високій температурі, що є актуальним питанням, оскільки більшість будівельних робіт проводиться саме в теплий період року. Крім того зроблений аналіз порівняльних випробувань, як из-за ДСТУ, так і за новими стандартами.

• Розповідається ради застосування цементів при виготовленні будівельних розчинів і бетонів. У розділі наведено цементи, які традиційно мають попит у споживачів і випускаються сверху цей час в Україні, а також перспективні види цементів, які завдяки широкому розповсюдженню пуцоланів і вапняку, можуть використовуватися в Україні. Описані такі будівельно-технічні властивості цементів: тепловиділення, інтенсивність набору міцності, стійкість предварительно хімічної дії, найбільш типові сфери застосування цементів, а також обмеження їх використання.

Методичні рекомендації призначені як во (избежание виробників цементу, так і ради його споживачів при виробництві будівельних матеріалів і виробів нате основі цементів широкої номенклатури. Адже і виробники, і споживачі мають визначити, які «нові» цементи повинні тождественно замінити «старі» разве використовувати їх для розширення номенклатури бетонів та інших будівельних матеріалів. Быть цьому споживачі цементу после необхідністю повинні скоригувати існуючу технологію виробництва бетону.

Видання методичного посібника — це необхідний крок во (избежание цементної галузі, її ефективного та раціонального переходу нате Європейські стандарти якості. Адже виготовлення та споживання продукції по (по грибы) новими нормами – це приставки не- лише модернізація обладнання для виробництві та у випробувальних лабораторіях, це глобальний чертеж, що включає в себе підвищення кваліфікації працівників заводів; зміну системи менеджменту підприємств, як механізму гарантування якості та безпеки будівельної продукції сверху виробництві. Це є одним із аспектів коректного переходу сверху Євростандарти, коли змінюються мало-: неграмотный лише вимоги до кінцевого продукту, а й принципи організації виробництва.

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.